הנוסחה לעוגה הבחושה
(לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ,2 תבניות אינגליש קייק או 10 מאפינס)
המרכיבים:
- 1/2 כוס שמן: (קנולה או אחר)/ שמן קוקוס / 100 גרם חמאה מומסת
- 3/4 כוס סוכר: לבן/ סוכר חום/ דבש
- 2 ביצים
- 1/2 כוס נוזלים: חלב (רגיל או צמחי)/ מיץ/ ריווויון/ שוקו/ קפה צונן/ נוזל קוקוס
- 1/2 1 כוסות קמח + חומר תפיחה: קמח תופח/ קמח לבן+1/2 1 כפיות אבקת אפיה, 1/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא + 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית תבלינים: קליפת תפוז או לימון מגוררת, תמצית וניל, סוכר וניל
- תוספות לפי הטעם: שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות יומולדת
- ציפוי: קצפת, קרם שוקולד, ריבת חלב, אבקת סוכר
ההכנה
מערבבים בקערה את כל החומרים הנוזליים. מערבבים בנפרד את המלח, התבלינים והקמח. מוסיפים לקערת המרכיבים הנוזליים ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. אם יש, מוסיפים את התוספות ומערבבים קצרות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ־30 דקות (ראו טיפים בהמשך) בחום של 180 מעלות. ציפוי, אם יש, מורחים אחרי שהעוגה צוננת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה