יום ראשון, 29 בדצמבר 2019

עוף במרינדה

6-8 כרעיים (אני חוצה אותם לשניים רבע ופולקע)
למרינדה:
3/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
4 כפות סויה
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
4-5 כפות דבש או סילאן (זה לא משנה)
פפריקה
1 כף א. מרק בצל (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
לערבב על כל מרכיבי המרינדה ולשפוך על חלקי העוף ולעסות אותם עם הרוטב (מסאז’ כייפי כזה).
להכניס למקרר לפחות ל-5-6 שעות (אפשר גם כל הלילה) כדי שהטעמים יתמזגו עם העוף.
לשים את השוקיים בתוך תבנית חסינה, לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך כשעה.
להוריד את חום התנור ל- 180 ולהסיר את רדיד האלומיניום ולתת לעוף לתפוס צבע כ- 20 דקות (לצבע אדום כתום כזה).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה