מצרכים
- 335 גרם גרגירי תירס קופסת שימורים אחת ללא נוזלים
- 1 L ביצה
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס קמח תירס
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
לציפוי:
- 1 כוס פירורי לחם
- 3 כפות שומשום
- תרסיס שמן או שמן לטיגון
אופן הכנה
- - עם בלנדר מוט או במעבד מזון טוחנים 1/2 מכמות התירס עד למרקם חלק שיש בו מעט גושי תירס. מעבירים לקערה.
- - מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה על מנת שהקמחים יספגו את הנוזלים של הביצה והשמן והתערובת תהיה יציבה יותר.
- - בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות במידה ורוצים לאפות.
- - בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום.
- - בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל מטבע של 10 שקלים (אולי טיפה גדול יותר) ומשטחים בתוך הקערה עם פירורי הלחם לצורה שטוחה בעובי 1 ס"מ. מקפידים לצפות מכל הצדדים.
- - מעבירים לתבנית תנור משומנת היטב בעזרת תרסיס שמן או מוברשת עם שמן (כל שמן יעבוד כאן).
- - חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת, מקפידים להרטיב את הידיים כל הזמן כדי שהתערובת לא תדבק לכם לידיים.
- - מתיזים תרסיס שמן על כל נגיסי התירס, חשוב שיהיו משומנים אחרת זה יתייבש, ואופים במשך 15 דקות. הופכים לצד השני ואופים במשך 10-15 דקות נוספות.
הערות ושדרוגים
- שימו לב שזמן האפייה משתנה מאחד לשני, נורא תלוי באיזה עובי הנגיסים שלכם. בעקרון הם אמורים להיות מוכנים אחרי 15-20 דקות. פשוט תבדקו שהם יציבים. עדיף לאפות אותם קצת פחות ולא יותר אחרת זה יתייבש לכם.
- זה בסדר אם התערובת רכה ודביקה, ידיים רטובות וזה יסתדר. אם תנסו להוסיף עוד קמח/פירורי לחם יצאו לכם נגיסים יבשים.
- במקום קמח תירס או במקום הקמח אפשר להשתמש בתפוח אדמה אחד מעוך היטב לפירה חלק.
- לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ושמים קמח לבן תופח במקום קמח רגיל וכף טחינה.
- לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בקמח תירס ואת פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן או בקורנפלס ללא גלוטן שטוחנים דק עבור התערובת או טוחנים קצת יותר גס עבור הציפוי.
- לגרסה קצת אסיאתית מוסיפים לתערובת 1/2 כפית שמן שומשום, 1 כף רוטב צ'ילי, 2 כפות קרם קוקוס וכפית רוטב סויה. אם התערובת טיפה רכה מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח תירס.
- זה בסדר אם התערובת רכה ודביקה, ידיים רטובות וזה יסתדר. אם תנסו להוסיף עוד קמח/פירורי לחם יצאו לכם נגיסים יבשים.
- במקום קמח תירס או במקום הקמח אפשר להשתמש בתפוח אדמה אחד מעוך היטב לפירה חלק.
- לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ושמים קמח לבן תופח במקום קמח רגיל וכף טחינה.
- לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בקמח תירס ואת פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן או בקורנפלס ללא גלוטן שטוחנים דק עבור התערובת או טוחנים קצת יותר גס עבור הציפוי.
- לגרסה קצת אסיאתית מוסיפים לתערובת 1/2 כפית שמן שומשום, 1 כף רוטב צ'ילי, 2 כפות קרם קוקוס וכפית רוטב סויה. אם התערובת טיפה רכה מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח תירס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה