יום ראשון, 29 בדצמבר 2019

עוגת סילאן ושוקולד

מצרכים:
2 ביצים
2 כפות (25 ג') סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
שליש כוס (80 מ"ל) סילאן
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים 
כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
כפית וחצי אבקת קקאו
רבע כפית אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לערבב ידנית או במיקסר).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).
הערה: העוגה יוצאת במתיקות מתונה. לחיזוק המתיקות ניתן להוסיף 1-2 כפות סוכר נוספות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה