יום ראשון, 29 בדצמבר 2019

מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס

  • 1 ביצה גדולה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 75 גרם (1/3 כוס) שמן
  • 2 בננות קטנות, מעוכות
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 75 גרם שוקולד צ'יפס מריר

1בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, בננות, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון ומקפלים כמעט עד שאחיד.
3מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בצורה שווה בתערובת.
4מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים עם עטרות נייר ואופים במשך 12-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.
5מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
המאפינס נשמרים במקרר עד 6-7 ימים.
* כדי להפוך את המאפינס לבריאים יותר אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח כוסמין, ואת הסוכר בסוכר חום.
* אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לבלילה, לגיוון בטעמים.
* במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס חלב או לבן (אם כי אז המאפינס לא יהיו פרווה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה